Grafoloji nedir?

Grafoloji öngörü testi değildir. Grafoloji hiçbir şeyi tahmin etmeye çalışmaz. Bu teknik, kişisel özellikleri, kapasite ve yetenekleri, kişilikte iz bırakan geçmiş deneyimleri, fiziksel ve psikolojik sağlık sorunlarını ortaya çıkarır. 

Grafoloji; psikanaliz ve sinirbilimde yansıtmalı tekniklerle davranışın bilinçaltı yönlerini ortaya çıkaran araçlardır. Bilinçaltımızda yuvalanmış olan her şeyin yüzeye çıkarılmasını kolaylaştırır.

Yazma şekliniz “konuşuyor”. Garip, değil mi?

İnsanlar kendilerini kişilikleriyle, varlık biçimleriyle gösterirler.

Bir insanın varlık biçimi nedir? Yürüme, konuşma, hissettiklerimizi, duygularımızı, dürtülerimizi ifade etme şeklimizdir. Aynı zamanda hayatın getirdiği durumlara uyum sağlama şeklimizdir. 

Akıl ve hayal gücünüzü kullanıyor musunuz? 

Yoksa hassas mısınız ve kolayca gözyaşlarına boğuluyor musunuz? 

Her şey, kişiliğinizde tezahür eden jestler ve hareketlerle dışsallaştırılan bir dinamik oluşturur. 

Yazarken, kişiliğinizi kağıda yansıtırsınız. Beyin karar verdiği için elin yazdığı kanıtlanmıştır. Beyin, grafik hareketleri yapabilmesi için bilgiyi sinir yolları aracılığıyla elin kaslarına gönderir. Bu rotadaki en ufak bir değişiklik yazıya yansır.

Gerçek duygular gizlenebilir, Konuşulan kelimeyi manipüle etmek, bir şey düşünmek ve başka bir şey söylemek mümkündür. Ancak yazılı olarak kaydedilen hareketler, kişiliğin göründüğü açık bir pencere gibidir.

Yazma, doğrudan düşünce süreciyle ilgilidir. Sahte olamaz. Herkesin görmesi için görünür kalır. Yeter ki “kodu” anlamayı öğrenelim.

Nasıl ki iki kişi birbirinin aynısı değilse, iki el yazısı da aynı değildir. Her birinin yazma şekli kişiseldir; parmak izleri gibi benzersizdir, kişiye özeldir.

Psikolojik özellikler yazma eylemini etkiler. Benzer özellikler bulunabilir, ancak daha yakından bakıldığında farklar ortaya çıkar.

Yazmak dinamiktir, değişmeye devam eder. Yazı ve semboller değişiyor, her zaman aynı el yazımız olmuyor. Çünkü duygusal olarak her zaman aynı değiliz, aynı ruh halinde değiliz, aynı tavırda da değiliz. Sıcak ya da üşüyoruz, açız ya da çok yiyoruz, endişeliyiz ya da sakiniz. Ve sağlık durumumuz her zaman aynı değildir.

Kendinize ait hayat hikayenizi, yeteneklerinizi, korkularınızı ve geleceğe nasıl baktığınızı merak ediyorsanız kağıt ve kalemi elinize alıp yazmaya başlayın. Şaşırmaya hazır olun.

Bunlarda ilginizi çekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir